Dit heb ik nog nooit meegemaakt 

Als vrouw in een mannenwereld voel ik me prima thuis. Ik ben opgegroeid met mannen om me heen en moet soms zelf oppassen dat ik mijn gedrag wel een beetje afstem op mijn uiterlijk.

 

Toch overkwam het me afgelopen race weekend. Ik werd genadeloos beoordeeld op mijn uuuuh, vrouwelijke vormen. Ik ga hier niet op details in want dat is niet netjes. Wel deel ik altijd mijn race avonturen met jullie, positief of negatief. Dit is daar dus ook onderdeel van.

 

Ik was zo verontwaardigd en ergens ook verbaasd, het was mij nooit zo op die manier overkomen, dat ik mijn focus was verloren nog voordat de derde race begonnen was. Ik besloot om Lubi Lucy na een aantal rondes aan de kant te zetten. De kans op schades was te groot.

 

Natuurlijk zijn er mensen die zeggen dat ik me daar helemaal niets van aan moet trekken, dat ik daar boven moet staan. Maar ik denk niet dat die mensen zoiets zelf ooit hebben meegemaakt.

 

Dus lieve dames en natuurlijk ook heren (want het kan andersom uiteraard ook). I feel you. Of je nu man of vrouw bent, een andere huidskleur hebt, niet voldoet aan een ideaal beeld van gezondheid of alles wat je onderscheid van de rest. Omarm het. Dat is namelijk exact hetgeen wat jou zo bijzonder maakt.

 

En de volgende race sta ik gewoon weer full focus aan de start

Terug naar alle berichten