Drie races, drie podium plekken

Twee keer P1 in klasse en een keer P3 in klasse. Ik ben net zo blij als de kalfjes die voor het eerst in de lente de wei in mogen. Niet alleen vanwege het resultaat, maar ook om de weg er naar toe. Elke race was weer een uitdaging om niet alleen de juiste vrouwelijke coureurs, maar ook budget te vinden.

 

Dit jaar heeft me geleerd om nog meer in mogelijkheden te denken. Niet denken: dit lukt me niet, maar de volgende vraag te beantwoorden: wat kan ik doen om dit wel te laten slagen.

 

De eerste Endrance race

 

De eerste race in april bracht me bij een onervaren race team in de Toer klasse. De mannen (Henk de Haar, Jorg Roodbeen en Pieter van Ouwerkerk) konden mijn ervaring wel gebruiken en ik kende de BMW Compact goed uit de voorgaande jaren. Wat was het gaaf om te zien hoe de heren hun eigen talent combineerden met mijn tips en we met z’n allen meteen de overwinning pakte in onze klasse! Uiteraard met goede ondersteuning van het team van Gerard Vleming en mijn sponsors.

 

De tweede Endrance race

 

De tweede race was loei spannend voor mij. Het was de eerste keer dat ik een race ging rijden in de BMW M240i. Een heel ander kaliber auto. Wel met terug geschroefd vermogen, maar als je tot de snelste van het veld behoort komen er ook andere zaken, als veilig inhalen en extra goed opletten, bij kijken. Bovendien zit er ook een ander budget aan vast en moest ik zoeken naar nieuwe sponsormogelijkheden. Een T-shirt werd ontworpen en wat was het fijn dat deze ook gekocht werd! Het damesteam werd gevormd door allemaal powervrouwen (Audrey van Ham, Daniëlle Kleyheeg, Viviënne Weijs en ik natuurlijk). Met de juiste strategie, teamdenken en goed samenspel pakte we ook hier P1 in onze klasse. Tranen van geluk gleden door mijn helm, dit was echt geweldig! 

 

De derde Endrance race

Met de derde race kwam de uitdaging van een geschikt vrouwenteam weer naar voren. Uiteindelijk lukte dat niet en werden het drie vrouwen en een man (Charlotte Verkuijlen, Derek Oosthoek, Viviënne Weijs en ik). Ook hier was het budget weer een uitdaging en heb ik de kusjes-deal weer nieuw leven in geblazen. Naast mijn trouwe sponsors zaten er tien kusjes op de auto! Het werd een spannende race waarbij regen en zon elkaar afwisselden. Een P3 was het resultaat. Weer een podiumplek en gezien de concurrentie het maximaal haalbare. 

 

Teamwork makes the dream work

Ik heb het al vaker gezegd en zeg het nu weer. Zonder een goed team om me heen inclusief mensen die mij supporten had ik deze races nooit kunnen rijden.  Ben onwijs dankbaar voor iedereen die mij op wat voor manier dan ook heeft gesupport!  

 

Op naar een nog succesvoller 2022!

 

 

Terug naar alle berichten
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide