Het antwoord op waarom ik race

Waarom race jij? Dit is een van de meest gestelde vragen die ik krijg. Vaak is het antwoord kort en vlot: ‘Omdat racen het beste is wat je kunt doen met je kleding aan.’ Hier de hele waarheid: 

 

Wie denkt dat racen alleen simpel rondjes rijden is, snapt het echt niet. Het is zoveel meer dan dat. Het is uit je comfortzone stappen, grenzen verleggen, pushen tot het uiterste, angsten opzij zetten, je niet laten opfokken door jezelf, de meningen van anderen of je eigen ‘leermomenten’. 

 

Het is niet alleen je auto onder controle houden maar ook je geest leren beheersen, niet uit het veld laten slaan bij tegenslagen, focus houden als je concurrent op je bumper zit en elke seconde die je in de auto zit scherp zijn. Iets te laat remmen of verkeerd insturen kan grote gevolgen hebben, niet alleen voor jouw gezondheid, maar ook die van anderen op het circuit.

 

Omgaan met zenuwen voor een race, het psychologische spelletje op de baan met andere coureurs tijdens een wedstrijd en slim inhalen. Jezelf niet uit kunnen staan als het niet lukt, maar ook de euforie wanneer alles zijn plek valt en het wel lukt. De adrenaline die door je lijf heen raast, de vriendschappen die ontstaan en het team wat keihard werkt, altijd achter je staat en net zo hard met je mee baalt of feestjes viert. 

 

Elke keer als ik uit de race auto stap heb ik mezelf weer een stukje meer ontwikkeld, word ik beter, sneller, meer gefocused en groeit mijn zelfvertrouwen.

 

Het is mijn droom om de 24 uur van Le Mans te racen en ik ga er alles aan doen om dit werkelijkheid te laten worden. Dit betekent de juiste keuzes maken. Mijn netwerk vergroten voor samenwerkingen, veel endurance races rijden, maar ook sprints in auto’s met meer vermogen, Niet alleen mijn raceskills vergroten maar ook mijn technische kennis opschroeven. Hoe beter mijn feedback over de auto, hoe beter die afgesteld kan worden.

 

Racen doe je niet alleen, dat doe je samen. Met het team, je sponsors, maar ook met mensen om je heen die je supporten in het bereiken van je doel. Heb geloof in jezelf, je droom en geef niet op voor deze bereikt is!

Terug naar alle berichten