Raceskills verbeteren kan met elke auto

Vorige week stond ik weer oog in oog met mijn eerste grote liefde, de BMW M3 E46. Toen ik jaren geleden mijn racelicentie haalde was dit de eerste raceauto waar ik meters in maakte. Wat was ik onder de indruk van zijn snelheid en wendbaarheid.

 

De huidige BMW M3 is technisch zoveel verder ontwikkeld. Ook de BMW M240i cup auto waar ik meters in aan het maken ben heeft bijna 100 pk meer en technische snufjes wat het racen een stuk makkelijker maakt.

 

Maar wat was ik weer happy in die M3 E46. Ik had het geluk dat er een hele goede instructeur op de bijrijdersstoel zat en samen hebben we op een aantal punten gefocust. Corner entry- en exit speed bijvoorbeeld.

 

Hoeveel snelheid neem je mee een bocht in, en dus ook weer mee de bocht uit. Ga je met een te hoge snelheid een bocht in dan vlieg je of de bocht uit, of je moet ergens in de bocht op je rem. In beide gevallen is dat niet bevorderlijk voor je rondetijd. En ga je een bocht te langzaam in, dan verlies je daar al heel veel tijd. Niet alleen je gaspedaal speelt hier een grote rol in, maar ook je rempedaal en de remdruk die je toepast. Dit is een heel leuk en interessant spelletje.

 

Na een halve dag trainen stapte ik als een blij ei de raceauto uit. Ga ik races rijden in die M3? Nee zeker niet, maar ik heb mijn skills weer verbeterd en die kan ik mooi toepassen als ik wel weer in mijn nieuwe grote liefde, de M240i Cup racer zit.

 

Moraal van het verhaal: De omstandigheden, in welke situatie ook, hoeven niet altijd ideaal te zijn. Kijk juist naar wat er wel kan en haal daar het beste uit. Het zal je verbazen hoeveel positiviteit het je geeft!

 

Terug naar alle berichten