We hebben de 8-uurs van Zandvoort gewonnen

Wat mensen soms niet zien is dat er, voorafgaand aan een race, al een hele race buiten het circuit heeft plaatsgevonden. Het samenstellen van een damesteam, het vinden van een raceteam met auto en de zoektocht naar sponsors. Pas als dat allemaal gelukt is kan de echte race op het circuit beginnen.

 

Als ik dan de ochtend van de race de pitbox in loop is het echt genieten. De positieve spanning is voelbaar. De laatste dingen gereed maken, eventueel nog rijderswissels oefenen en de raceauto nog wat extra liefde geven door te poetsen.

 

Tijdens een endurance race moet alles kloppen, snelle rondetijden, goede rijderswissels, de juiste strategie en natuurlijk moet de auto heel blijven. Het is zo gaaf om dit samen als team mee te maken. Elkaar op te vangen als je net uit de auto stapt, ervaringen te delen en kijken of de tactiek aangepast moet worden.

 

Hoe groot is de vreugde als we dan eerste in onze klasse worden! Ons damesteam Victorious secret  bestaande uit Charlotte Verkuijlen, Janine Pronk-Venema, Vivienne Weijs en mijn persoontje heeft goed gereden en ook het team van Gerard Vleming heeft uitstekend werk verricht door onze BMW de volle acht uur draaiende te houden. Op naar de volgende overwinning!

Terug naar alle berichten