Zo bereid ik me voor op raceseizoen 2024

Het raceseizoen 2023 was een ware achtbaan van adrenaline, emoties en prestaties op het circuit. Het was een seizoen gevuld met intense races, strategische manoeuvres en spannende momenten die de grenzen van mijn vaardigheden als coureur hebben getest.

 

Terwijl de raceauto's in de garage worden vertroeteld, betekent dit niet dat ik op mijn kont blijf zitten.  Ik ben vastberaden om de lat weer hoger te leggen en te blijven groeien als coureur. Dus, wat staat er de komende maanden op het programma:

 

Driften: Dit verbetert mijn controle over de auto. Het geeft mij de mogelijkheid om te anticiperen op onverwachte situaties op het circuit en sneller te reageren. Ook heel fijn als het regent tijdens de race en er tegen de limiet aan geracet moet worden.

 

Ijskarten: Dit helpt mij beter grip en tractie te begrijpen op een gladde ondergrond. Handig als het regent en zowel de bandjes als de baan koud zijn.

 

SIM-training: Hoewel ik in de SIM geen angst ken en de rondetijden altijd veel sneller zijn dan in het echt, helpt het mij wel om aan mijn bochtentechniek te werken en verschillende circuits beter te leren kennen. Ook helpt het om sneller in een ritme te komen. Vaak race ik in verschillende raceauto’s om me sneller aan te passen aan het rijgedrag.

 

Fitness: Dit is natuurlijk een no brainer, ik ben al jaren meerdere keren per week te vinden in de sportschool. Een gezond lichaam is essentieel voor goede prestaties en dus werk ik aan kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Fysieke fitheid is de basis voor duurzaam succes op het circuit én in het dagelijks leven.

 

Cognitieve training: Racen vereist niet alleen fysieke fitheid, maar ook een scherpe geest. Cognitieve trainingsspelletjes helpen me om mijn reactietijd, concentratie en besluitvormingsvaardigheden te verbeteren. Het zijn oefeningen die de mentale weerbaarheid opbouwen die nodig is om goed en gefocust te racen. Met dank aan Maverick training.

 

Het volgende seizoen wacht op me en ik ben vastbesloten om elke bocht met vertrouwen en vastberadenheid te nemen. Let’s go!

 

Foto: Daniël Parengkuan

Terug naar alle berichten