Deze Ferrari musea zijn indrukwekkend!

Dit stond al jaren op mijn bucketlist: Een roadtrip naar supercar valley in Italië. Eind augustus was het ein-delijk zover. Ferrari, Pagani, Lamborghini en Maserati here I come! 

 

In deze vlog neem ik je mee naar twee Ferrari Musea. De eerste ligt in Maranello en is het ‘officiële’ Ferrari museum. Het Museo Ferrari. Dit schitterend opgezette museum geeft een thuis aan een grote variëteit aan Ferrari modellen. Je duikt in de geschiedenis van het merk en ziet klassieke en huidige modellen. Natuurlijk wordt er veel aandacht gegeven aan het raceverleden en zijn er verschillende motoren te bewonderen.

 

In het nabij gelegen winkeltje kwam ik nog iets heel grappigs tegen.... 

 

De fabriek is helaas alleen opengesteld voor mensen die Ferrari belangrijk vindt en aangezien ik geen Ferrari heb, of van plan ben om te gaan kopen, behoor ik niet tot die categorie. Wat wel tot de mogelijkheden behoort is een rondleiding per touringcar over het fabrieksterrein en langs het Fiorano testcircuit. Filmen mochten we liever niet, maar of ik me daar aan heb gehouden…..

 

Daarna was het door naar het volgende museum van Ferrari in Modena. Dit ligt ongeveer een kwartier rijden bij elkaar vandaan. Het Museo Enzo Ferrari is wel een stukje kleiner dan het museum in Maranello, maar niet minder indrukwekkend. Omdat Ferrari 75 jaar bestaat is er een hommage aan het merk gebracht door de Forever Ferrari expositie op te stellen. Een twintigtal huzaren Ferrari stukjes niet jonger dan 20 jaar staan je aan te kijken. Je duikt de werkplaats en archiefkast van Enzo in en ziet zijn werkkamer waar hij al die jaren heeft gewerkt.

 

Ik heb er een dag voor uitgetrokken zodat ik me nergens voor hoefde te haasten. Koop je kaarten vooraf via de Ferrari site. Daar kan je ook package deals kopen. Ik sliep in een heel gaaf ‘Ferrari’ hotel. Dat zie je op het einde.

 

Terug naar alle berichten