Mijn eerste endurance in een BMW M2 CS

Het is geen geheim dat mijn hart al jaren sneller gaat kloppen van een BMW M2 CS. Als ik er op de weg één zie rijden veranderen mijn ogen in twee hartjes. Als ik een exemplaar op het circuit zie staan cirkel ik er altijd een paar rondjes omheen. Met mijn hand over de motorkap, toe fluisterend dat ik er ooit in ga racen.

 

Geloof in je dromen en geef simpelweg niet op. Ik blijf dat zeggen omdat het resultaat oplevert, want mijn billen zaten op zaterdag 13 mei in een BMW M2 CS klaar om de 8-uur endurance van Zandvoort te rijden. Mijngotzeg, het is gewoon gelukt. Kan er nog steeds een traantje om laten.

 

Ik reed in een team dat nog ooit endurance heeft gereden, zowel de coureurs als het team zelf niet. De M2 was bekend, maar niet hoe hij zich hield tijdens een 8-uur durende marteling. Wat was het spannend! Tijdens de pitstops hebben we de bandenspanning geperfectioneerd en voor het eerst in mijn ‘endurance-carrière’ hebben we NUL straffen gehad. Die kan je voor van alles krijgen kan ik je vertellen...

 

Wij (team Rainbow Racing bestaande uit Daaf Steentjes, Jan Kamp en ik) startten van P13 en dus achteraan in onze klasse.  Helaas was de loting ons niet gunstig gezind. Of we naar voren hebben kunnen rijden en op welke plek we uiteindelijk zijn gefinisht kan je in deze vlog zien.

 

Onwijs dankbaar voor de support van het team Chip Performance, mijn coach (en verloofde!) Christiaan Frankenhout en natuurlijk Angelwax.

 

Terug naar alle berichten