VLOG: Endurance race met een twist

Tijdens deze 8H Endurance in Zandvoort heb ik weer een BMW M2 CS onder mij bips. Deze auto gaat samen met twee nieuwe teamleden.  Dit jaar heb ik elke keer met een andere teamsamenstelling gereden, nadeel is dat je niet echt op elkaar ingespeeld raakt,  voordeel is dat ik me steeds makkelijker aan de auto én de teamleden aanpas. Goed voor mijn eigen ontwikkeling.

 

Teammanager

Ik reed dit keer wel weer bij CP Motorsport (net als de vorige keer) én met mijn verloofde Christiaan Frankehout als teammanager. Nou ben ik van nature wat eigenwijs, maar zodra ik weet dat diegene meer kennis en ervaring heeft dan ik,  ben ik meer dan bereid om te luisteren. Met Christiaan aan het roer was dat dus geen probleem.

 

Start

Gert-Jan Konijnendijk nam de start voor zijn rekening. Met al die regen die op ons dak viel was hij de meest veilige keuze. Hij weet altijd wel uit de problemen te blijven. Waar ik af en toe mijn plekje op de baan nog wil claimen, kijkt hij nog twee keer om zich heen. De enige kilometers die Norbert Dekker, onze derde rijder, in de M2 had gemaakt was op een avond tijdens een trackday,  dus om dan meteen te starten was ook niet logisch.

 

Nat

Top drie rijden zou sowieso een uitdaging worden dus we gingen voor de lol. Regen wisselde af met nog meer regen, hardere regen, een twijfelend zonnestraaltje en zon. Uitdagende condities op de baan dus, maar wel heel leerzaam.

 

Incidentje

Wat nog meer leerzaam is? Mannen die fout zitten en dat niet willen toegeven. Nou ja, dat ben ik wel gewend 😉 maar het gaat dit keer meer over mijn reactie daarop. Ik had een incidentje op de baan waar ik zo van over de piss raakte dat ik vervolgens een ronde later zelf spinde op de baan.

 

Focus

Gelukkig geen gekke dingen gebeurd, maar wel weer duidelijk dat de focus altijd op de baan moet liggen en niet bij iemand anders om die met een waas voor de ogen achterna willen jagen. Hoe dit specifieke voorbeeld eraan toe ging heb ik voor je vastgelegd in de vlog. Kan je meteen zien hoe het niet moet. Is trouwens ook toe te passen op gebeurtenissen in het dagelijkse leven…

 

Doel

De zusterauto was ons target om te verslaan, altijd fijn voor je ego om beter te zijn dan je teamauto toch? Het werd nog even spannend… of het gelukt is? Ook dat zie je in deze vlog.

 

Terug naar alle berichten