VLOG: Lotus Emira, de perfecte samensmelting van vorm en functie

Toen de zon onder ging moest hij weer weg. Een soort van Assepoester, alleen nu is er geen toverkracht in het spel. Of misschien toch wel... Bij Lotus werken tovenaars die vorm en functie met elkaar laten samensmelten. Zonder actieve aero schijnt deze auto als een sticker op de weg te plakken en dat terwijl hij er uitziet als een droomprins.

 

Ik ben onder de indruk van wat ik voor me zie. Mijn ogen volgen zijn silhouet . Elegant, krachtig. Geen grote uitstekende delen, maar vormen en lijnen die smooth in elkaar overlopen. Hier smelten vorm en functionaliteit samen. Een magisch werk waar heel veel tijd in is gaan zitten. 

 

De auto waar ik naar kijk is de Lotus Emira. Het laatste hoofdstuk in het sportauto brandstof sprookje van Lotus. Maar wees niet gevreesd, dit verhaal loopt goed af,  zijn grote broer is de 100% elektrische Evija. Nog zo'n meesterwerk, dus de toekomst ziet er goed uit.

 

Bij Lotus is glimlach garantie standaard. Nee, niet alles was even logisch en perfect, maar het rijgedrag is geweldig. Om dat te voelen moet je er echt In gereden hebben.

 

Voor de Emira geeft Lotus je twee motoren om uit te kiezen: een 3,5L V6 SC van Toyota (400 pk) en de 2L 4 cil turbo van AMG (380 pk, yup dat is ook het blok wat in de A45 AMG ligt).  Dat laatste blok is alleen te leveren met de bekende DCT-automaat van Mercedes.  Reken maar dat die laatst genoemde motor vaak in de Emira gelepeld gaat worden dankzij de slurptax genaamd BPM.

 

Wat ik verder van de Emira vind? Bekijk het in deze korte vlog: 

Terug naar alle berichten