Uitdagende omstandigheden tijdens de 24-uur van Nederland

De 24-uur van Nederland, is dat net zoiets als de 24-uur van Le Mans? Nee, want in Nederland mag er niet in de nacht geracet worden. Op zaterdag is het een race van negen uur op het TT-Circuit in Assen en op zondag weer negen uur racen, maar dan op Circuitpark Zandvoort. Onderweg naar Zandvoort moet er ook nog een kartheat gereden worden bij Coronel Karting in Huizen, waar de snelste tijd weer meetelt met het eindresultaat.

 

Voor de coureurs een uitputtingsslag en voor het team al helemaal, want logistiek gezien is dat geen feestje. Ook de raceauto moet het geweld van een lang weekend racen maar aankunnen.

 

Dit keer was ik weer onderdeel van damesteam Driven by Ambition en samen gingen we deze uitdaging aan. Met een sterk en vol startveld, moedertje natuur die het weekend een grillige bui had, slecht zicht in het donker op Assen, een spekgladde baan door olie op Zandvoort, een sabotage actie van een anoniem persoon, beslagen ruiten, een remdingetje en….. zoals je leest, er zijn genoeg (vermakelijke) dingen gebeurd die ik allemaal in een vlog heb verwerkt.

Terug naar alle berichten